Драган Перић

Књиге о старом Београду Драгана Перића

Контакт за набавку књига: dragan.perich@gmail.com или 061/35-99-358

Драган Перић, ОБИЧНА ПРИЧА (роман, фрагмент у ПДФ)

1 Obiccna pricca KORICA400 динара • 13x20цм, броширано, 192 стране, ћирилица

-----------------------
Роман који ће вас на ненаметљив начин провести кроз Београд средином двадесетих година прошлога века и упознати са неким детаљима из живота града тог времена које, можда, нисте знали.

Читалац ће  пратећи доживљаје обичних Београђана, бити у прилици да сазна више о Фишеклији, Калмицима, откриће шта је „ајскасна", а ко је био „слепи шофер". Имаће прилику да завири у салоне Руже Коен и Душана Пешкиревића, кафану Златно буренце, посластичарницу Пеливан.

Ова књига не претендује на високе оцене жирија или на неке награде за књижевно дело, њен циљ је да читалац ужива у Београду из неких прошлих времена и да се у њему пробуди макар мрва носталгије.


Драган Перић, КАРАКОНЏУЛА (роман, фрагмент у ПДФ)

2 Karakondzula KORICA400 динара • 13x20цм, броширано, 200 страна, ћирилица
-----------------------
Роман „Караконџула" је природни и хронолошки наставак романа „Обична прича", само, нешто динамичнији, узбудљивији и, колико год се то могло, држећи се чињеница. А чињенице су да по Београду, крајем 1928. године неко или нешто свирепо убија Београђане. Полиција тапка у мраку, но, увек се, ту и тамо, нађе нека паметна и упорна глава која ствари истера на чистац. Или, макар, то покуша.

Читалац ће, поред занимљиве приче добити и прилику да се прошета једним другим Београдом тог времена. Београдом који није сачуван на разгледницама и који није био „туристичка понуда", али, зато је то био прави Београд који још увек постоји у по некој причи која почиње са: – Ех, каква су то времена била...


Драган Перић, СВАКО ЈУЧЕ БЕШЕ БОЉЕ (приповести, фрагмент у ПДФ)

3 Svako jucce besse bolje KORICA250 динара • 13x20цм, броширано, 80 страна, ћирилица
-----------------------
Збирка прича које су излазиле у дневном листу Политика, у оквиру рубрике „Женска страна".

Заједничко им је то што се баве некадашњим Београдом и што се, кроз све њих, провлачи једна танка „жица" носталгије, па је, тако, та „жица" и одредила наслов ове збирке – Свако јуче беше боље.

 

 

 

Драган Перић, ЧАРШИЈСКЕ ПРИЧЕ (приповести, фрагмент у ПДФ)

4 CCarssijske pricce KORICA350 динара • 13x20цм, броширано, 160 страна, ћирилица
-----------------------
Збирка текстова о старом Београду који су излазили у „Магазину“, недељном додатку дневног листа Политика.

У Београду је давно пре новина са „рекла-казала" тематиком постојала чаршија – институција која се уздигла на виши ниво сазнавања, размене и аналитике свих могућих дешавања, почев од модних, преко културних, политичких и ма каквих других друштвених манифестација, па и личних.

Наравно, често су те чаршијске верзије појединих догађаја и тачније и веродостојније, а да не спомињем колико су само „сочније" од званичних података које можемо да пронађемо у разним мемоарима, историјским књигама и уџбеницима.

Драган Перић, БЕОГРАД НА ТАЊИРУ (рецепти, фрагмент у ПДФ)

5 Beograd na tanjiru KORICA300 динара • 13x20цм, броширано, 96 страна, ћирилица
-----------------------
Пред вама се налази 112 рецепта за јела који су преписани из којекавих старих, раскупусаних свезака којима су се листови разлетели, па је било потребно много времена и дешифровања док се није нашао некакав редослед, а обашка што је доста тих рецепата било записано обичном, графитном, оловком, те су слова често била бледа до нечиткости, а било је и рецепата записаних мастиљавом оловком на коју је или канула чорба или суза, шта год, размрљало би до непрепознатљивости, тако да је приређивач стварно имао муке да све те рецепте препише.


Контакт за набавку књига: dragan.perich@gmail.com или 061/35-99-358

На Растку објављено: 2018-04-05
Датум последње измене: 2018-04-05 10:53:11
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује