Пеца Петровић Марш

Београде, лаку ноћ 1

Изворно објављено: Стари добри Студио Б (Фејсбук), 1.1.2022.


1. Сада је тачно 19.03

(Зашто и ова 3 минута — нека одгонетну они који су некада слушали Стари добри Студио Б)

Београде, Београде, на ушћу двеју река испод Авале...

Београде, лаку ноћ!

Винаверовски наставак некадашњих јутарњих жаока непревазиђеног Душка Радовића – вечерњим инјекцијама „Пецилина“ лека против лошег расположења његовог СтудиоБеовског саборца Пеце Петровића (ППМ-а) у писаној форми

1. Све је било као и увек. Нова Година је стигла када су грогираној старој одбројали до десет. Људи су похитали да честитају једно другом, а онда су се сетили да од оних које желе да загрле и пољубе затраже потврду о вакцинацији.

2. „Ти си моја Нова Година“ – рекао је муж жени. „Ти си мој Деда Мраз!“ – одговорила је жена мужу.

Затим су, пре пољупца, за сваки случај, попили лекове за притисак и укључили телевизор. Ако неко пита шта је било са поклонима, ево одговора: он је њој поклонио зубну протезу, она њему ваучер за магнетну резонанцу.

3. Од Нове Године сви су много очекивали. Богати – да још више увећају свој иметак, сиромашни да се деси неко чудо и да се обогате, а они у средини - да им се ништа не мења!

4. Они који су славили још увек су мамурни, угоститељи, забављачи и порезници трљају руке... Негде, у неком кутку актуелна вештица КОРОНА задовољно се смеје... Није добро што ће њено смејање бити узрок нечијем плакању.

5. Многа бивша деца љубоморно су чувала своје поклоне са разних нових година. Сада, када је БДП толико стабилан, својим унуцима поклањају стратешке резерве из подрума и са тавана.

6. Живот није праведан, јер Нову годину не прослављају сви на исти начин. Они који једва састављају крај са крајем – обично је преспавају !

Лаку ноћ, Београде!


На Растку објављено: 2022-02-28
Датум последње измене: 2022-03-03 01:51:01
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује