Пеца Петровић Марш

Београде, лаку ноћ 2

Изворно објављено: Стари добри Студио Б (Фејсбук), 2. 1. 2022.

1. Сада је тачно 19.03

(Зашто и ова 3 минута — нека одгонетну они који су некада слушали Стари добри Студио Б)

Београде, Београде, на ушћу двеју река испод Авале...

Београде, лаку ноћ!

Винаверовски наставак некадашњих јутарњих жаока непревазиђеног Душка Радовића – вечерњим инјекцијама „Пецилина“ лека против лошег расположења његовог СтудиоБеовског саборца Пеце Петровића (ППМ-а) у писаној форми

  1. Нова Година је одмах пошто је прославила своје устоличење отишла у Дом пензионисаних Старих Година, поделила лекове против амнезије, обећала да неће бити кварова на термоелектранама и да ће све добити, као и сви пензионери, по 200 евра. Да им се нађе!

  2. Старе године јој нису остале дужне. Уручиле су јој поклон календар на коме је посебно писало кад је дошла и кад треба да оде. И још су додале — да јој не падне напамет да продужи свој мандат.

  3. Шта се дешава када неком од политичара приликом интервјуа на телевизији спадне маска? Узалуд су гледаоци очекивали да чују истине и чињенице, јер је у питању била само маска против короне.

  4. Све је више кладионица у нашем граду. Клади се на све и свашта. Зато се више не каже да неко топи тугу у пићу, или да пије да би неког заборавио, већ да игра „из кеца у двојку“, или „игра сигурицу да му прође време“. Пошто срећа не воли да чека, она своје срећнике углавном напушта.

  5. Да ли сте приметили разлику између онога који има и онога који нема. Ономе који нема довољно је оно што има, а онај који има хтео би — да има још више.

  6. Време је за вечерњу дозу лекова. Притиску, чувај се! Холестеролу, силази доле! Несанице, нестани!

Лаку ноћ, Београде!


На Растку објављено: 2022-02-28
Датум последње измене: 2022-02-28 14:59:27
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује