Пеца Петровић Марш

Београде, лаку ноћ 5

Изворно објављено: Стари добри Студио Б (Фејсбук), 5. 1. 2022.


Сада је тачно 19.03

(Зашто и ова 3 минута — нека одгонетну они који су некада слушали Стари добри Студио Б)

Београде, Београде, на ушћу двеју река испод Авале...

Београде, лаку ноћ!

Винаверовски наставак некадашњих јутарњих жаока непревазиђеног Душка Радовића – вечерњим инјекцијама „Пецилина“ лека против лошег расположења његовог СтудиоБеовског саборца Пеце Петровића (ППМ-а) у писаној форми

  1. У току је оснивање „Удружења корисника садржаја контејнера за ђубре“, које ће после регистрације у Агенцији за привредне регистре, конкурисати за финансирање својих пројеката код разних међународних и домаћих фондова. Посебан захтев биће упућен „Градској чистоћи“ да се бар 20% садржаја остави за потребе чланова Удружења.

  2. Социјализам је спутавао уметничку слободу. Радници су били униформисани – носили су радна одела са ознакама својих предузећа, деца у школама су имала обавезне кецеље и блузе... Социјалне разлике су тек у садашњем капитализму дошле до изражаја.

  3. Синоћ је избио још један пожар. Једном од наших суграђана догорело је до ноката.

  4. Зар нисте приметили да сте на својој животној раскрсници изабрали пут који води у беспуће.

  5. Чувајте се непријатеља! Корона се још може избећи, ако се придржавате савета, али против инфлације помажу само новчане вакцине, које нажалост, нису бесплатне.

  6. Порекло београдских топонима је веома интересантно. Претпоставља се да су на Коњарнику гајени коњи, на Петловом брду петлови, на Јулином становале Јуле, на Чукарици сударали аутомобили, на Звездари бројали звезде, Звездари дозвољавали пушење само на луле... Можда би нека имена требало променити... рецимо у Лаптопово, Виберак, Јахово, Гуглик, Скајповац...

Лаку ноћ, Београде!


На Растку објављено: 2022-02-28
Датум последње измене: 2022-02-28 15:13:16
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује