Пеца Петровић Марш

Београде, лаку ноћ 8

Изворно објављено: Стари добри Студио Б (Фејсбук), 8. 1. 2022.


Сада је тачно 19.03

(Зашто и ова 3 минута — нека одгонетну они који су некада слушали Стари добри Студио Б)

Београде, Београде, на ушћу двеју река испод Авале...

Београде, лаку ноћ!

Винаверовски наставак некадашњих јутарњих жаока непревазиђеног Душка Радовића – вечерњим инјекцијама „Пецилина“ — лека против лошег расположења његовог СтудиоБеовског саборца Пеце Петровића (ППМ-а) у писаној форми

  1. После дужег испитивања откривено је зашто су двојица функционера у исто време морали да оду код лекара, један због сломљеног зуба, други због повреде кичме. Обојици се то десило на радним местима. За првог се зна да је неопрезно загризао један тврди проблем, док је други преценио своју снагу при покушају да свој тежак проблем подигне и баци у канту за ђубре.

  2. Да ли сте запазили ко, када и како зева? Жене зевају у излоге, мужеви у друге жене, а деца у телевизор. Стављање шаке преко уста није примећено.

  3. Један београдски врабац, изнервиран што му градоначелник није оставио мрвице испред додељене му кућице, напустио Београд и одлетео за Париз. Тако је град остао без своје маскоте, па ће ускоро морати да распише конкурс за упражњено радно место.

  4. Друштвени статус се мери бројем отворених профила, страница, сајтова... на Фејсбуку, Инстаграму, Ју тјубу... Броје се посете, „лајкови“..., проучавају савети правих и лажних доктора за све врсте болести, записују „рецепти“ невероватних мешавина свих врста биљака, купују „поузећем“ разни, медикаменти уз невероватан попуст од 50%, који траје још само 30 минута од тренутка када је објава прочитана…

  5. Проносе се гласови да један познати политичар припрема књигу својих бајки. Они који га знају, кажу да ниједну није измислио.

  6. Мудри Сократ је знао да ништа не зна. Судећи по наступима многих политичара – они не знају да ништа не знају!

Лаку ноћ, Београде!


На Растку објављено: 2022-02-28
Датум последње измене: 2022-02-28 15:39:38
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује