Пеца Петровић Марш

Београде, лаку ноћ 45

Изворно објављено: Стари добри Студио Б (Фејсбук), 14. 2. 2022.


Сада је тачно 19.03

(Зашто и ова 3 минута — нека одгонетну они који су некада слушали Стари добри Студио Б)

Београде, Београде, на ушћу двеју река испод Авале...

Београде, лаку ноћ!

Винаверовски наставак некадашњих јутарњих жаока непревазиђеног Душка Радовића – вечерњим инјекцијама „Пецилина“ — лека против лошег расположења његовог СтудиоБеовског саборца Пеце Петровића (ППМ-а) у писаној форми

  1. На многим местима у свету ври. Мало је потребно па да покипи.

  2. Много тога знамо о Бечу, Паризу, Лондону..., а мало, или нимало, о Гроцкој, или о Обреновцу... Крените у упознавање онога што вам је ближе, а кад тамо стигнете утешите се бечком шницлом, бифтеком, шардонеом...

  3. Удружење обућара организује трку ...ђа и ...ђица у ципелама са високом штиклом на познатој стази у Косанчићевој улици у Београду. Прва награда припашће власници ципела која са целим штиклама стигне прва на циљ.

  4. Некад, у „пусто“ турско време наплаћиване су друмарине. Видљиво је да и данашњи градитељи имају сличне идеје.

  5. Ако оне признају да су криве што се ломе чаше од кристала, што они пију да би их заборавили, што у њима гори ватра, због које ће да изгоре, ако их оне не угасе... – време је да се удају, смањиће штету.

  6. Процените којој групи људи припадате. Оној која ЗНА да ЗНА, оној која ЗНА да НЕ ЗНА, можда скупини која НЕ ЗНА да ЗНА, или четвртој која, НЕ ЗНА да НЕ ЗНА!? А онда наставите да се допунски образујете на интернету!

Лаку ноћ, Београде!


На Растку објављено: 2022-03-07
Датум последње измене: 2022-03-10 20:15:23
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује