Редакција

Нова књига „Енрико Јосиф — виђења и сновиђења“

Пројекат Растко препоручује драгоцено издање

Реномирана издавачка књига „Чигоја штампа“ из Београда објавила је још једну изузетну монографију познатог списатељског и брачног пара Мирјане Белић Корочкин Давидовић и Радивоја Давидовића под називом Енрико ЈосифВиђења и сновиђења. Посвећена је животу и делу истакнутог ствараоца који је оставио неизбрисив траг у српској култури и чија се биографија налази у свим значајнијим енциклопедијама и лексиконима.

Књига је резултат огромног истраживачког рада у којем су презентовани најважнији подаци о његовом стваралаштву и времену у којем је деловао. Уз ову књигу се добро може разумети ширина, дубина и обухват укупног деловања Енрика Јосифа. Без ње се не може добро разумети ни драма друге Југославије. Мирис побуне и дах отпора безумљу.

Аутори су склопили потпуну и исцрпну биографију Енрика Јосифа и сликовито у првом делу описали његово одрастање и школовање. Затим следи део посвећен музичком стваралаштву са аспекта тадашњег одјека критике. О Енрику Јосифу у одељку Реч савременика говоре најистакнутији интелектуалци: Дејан Деспић, рабин Исак Асиел, Ивана Стефановић, Љубиша Јовановић, Борислав Чичовачки, Владета Јеротић, Владимир Ајдачић и многи други. Трећи део књиге су текстови Енрика Јосифа (критике, предавања, беседе, написи о Србији и јеврејској мистици). Ту је попис његових дела, награде, попис дела на CD-овима и грамофонским плочама. Обимна селективна библиографија на крају књиге речито говори о квалитету овог изузетног истраживачког подухвата. Рукопис је добио прву награду за научни рад на конкурсу Савеза јеврејских општина Србије. Књига је штампана на најбољем кунстдрук папиру и илустрована са 80 квалитетних фотографија и нотних записа. Број страна 333.

Рецензенти монографије су: проф. др Снежана Николајевич, проф. др Миливоје Павловић и Исак Асиел рабин јеврејске заједнице Србије.

Контакт адреса: radivojedavidovic5 (ат) gmail.com

На Растку објављено: 2022-03-29
Датум последње измене: 2022-03-29 16:23:08
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује