Радио Телевизија Србије
Радио Београд
Драмски програм

Зоран М. Стефановић

Словенски Орфеј, обредни случај

Уредник:

Премијера:

Режија:

Лектор:

Музички уредник:

Тон-мајстор:

Трајање:

Лица

ОРФЕЈ

ДИОНИС

АПОЛОН

ЕУРИДИКА

ЗЕВС

АТРОПА

ЛАХЕСА

КЛОТО

Владимир Б. Поповић

26. фебруар 2002.

Зоран Рангелов

Наташа Шуљагић

Марија Ћирић

Томислав Перић

32,30

 

Бранислав Платиша

Иван Јагодић

Миодраг Милованов

Јадранка Селец-Диздаревић

Владан Живковић

Зорица Јовановић

Радмила Андрић

Добрила Илић


Уредник ВЛАДИМИР Б. ПОПОВИЋ рођен је 1969. у Београду. Драматург и драмски писац. Дипломирао драматургију и сценарио на београдском Факултету драмских уметности. Написао и објавио више радио, ТВ и позоришних драма и филмских и телевизијских сценарија, као и сценарија за рекламне кампање. Добитник више награда за свој рад. Истовремено ради као новинар-рецензент и аутор-водитељ на радију и у штампи. Уредник је серијског програма Драмског програма Радио Београда.

Редитељ ЗОРАН РАНГЕЛОВ рођен је 1971. у Лесковцу. Дипломирао је позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду. У Драмском програму Радио Београда, остварио је више режија у свим радиофонијским родовима. Својим редитељским проседеом унео је у радиофонију специфичност стваралачког рукописа и особен, препознатљив стил.

Музички уредник МАРИЈА ЋИРИЋ рођена је у Београду 1969. године. Дипломирала на ФМУ у Београду 1993. године на Одсеку за општу музичку педагогију (демонстратор за предмет солфеђо на ФМУ у Београду, 1991-1992.). Од 1994. године аутор је емисија Adagio, Jazz sound, Musica viva на ТВ Политика, као и сарадник неколико пројеката Документарног програма ТВ Политика. Аутор је емисије традиционалне музике Србије и Балкана - Дамар (Радио Политика). Са Драмским програмом Радио Београда сарађује од 1996. године (аутор је низа емисија за Радионицу звука и Документарни програм. Као музички сарадник учествовала је на фестивалу Prix Europa у Берлину 1997-8. године.

Тон мајстор ТОМИСЛАВ ПЕРИЋ урадио је велики број емисија за Радио Београд - репортажа, комедија и сатира, музичких, књижевних и литерарних приказа и драма ("Госпођица"је добила Premios Ondas 1980. године у Барселони). Друге две Перићеве радио драме привукле су пажњу међународних жирија у Сијени 1981. године ("Човек планетарне културе'') и у Берлину 1983. године ("Бермудски троугао"). Жирији су нагласили да је инжењер звука квалитетно урадио свој део посла.


Главна странаСловенски Орфеј - позоришна драмаСловенски Орфеј - радио-драма
ХронологијаРецензијеБиблиографија, театрографија...Документи
О Орфеју у миту и уметностиЛинковиПројекат РасткоСрпско позориште и драма