Нова Македонија, Скопје, недела 5. јули 1992. година

 

Во Стар Дојран

Отворени "Дојранските ракувања"

Културната манифестација беше отворена со концерт на духовна музика од познати светски автори и од Димитрије Бужаровски

Дојран, 4 јули 1992.

[...]

По успешниот концерт во прекрасниот амбиент на црквата "Св. Илија" вечерва во Стар Дојран ќе биде премиерено изведена претставата на Зоран Стефановиќ, а по режија на Горан Тренчовски "Словенски Орфеј". Народниот театар "Антон Панов" од Струмица со овој сценски проект подготвуван за "Дојранските ракувања", на дојранската публика се очекува да и понуди ново театарско доживување од сцената, која е поставена во самото Дојранско Езеро.

К. Ј.


Главна странаСловенски Орфеј - позоришна драмаСловенски Орфеј - радио-драма
ХронологијаРецензијеБиблиографија, театрографија...Документи
О Орфеју у миту и уметностиЛинковиПројекат РасткоСрпско позориште и драма