МЛАД ОТВОРЕН ТЕАТАР [1992]

Премиера на "Парите се отепувачка"

Претставата на Народниот театар од Прилеп е работена по текст на Ристо Крле, во адаптација и режија на Љупчо Георгиевски

[...]

Инаку, вчера, во паркот пред Младинскиот културен центар беше изведена претставата "Словенски Орфеј" работена по текст на Зоран Стефановиќ а во режија на Горан Тренчовски со Струмичкиот народен тератар "Антон Панов". Оваа претстава, што премиерно беше изведена во рамките на "Дојранските ракувања", ја плени публиката во обидот за одредени превреднувања во историјата и митологијата.

[...]

Г. Р.


Главна странаСловенски Орфеј - позоришна драмаСловенски Орфеј - радио-драма
ХронологијаРецензијеБиблиографија, театрографија...Документи
О Орфеју у миту и уметностиЛинковиПројекат РасткоСрпско позориште и драма