PomocKontaktMapaPretragaO projektuNovosti Promena pisma TIA JanusProjekat Rastko

Редакција
РАСТКОВОГ ГЛАСНИКА

Главни уредник:
Дејан Ајдачић

За издавача:
Зоран Стефановић

Сарадник:
Сања Козакевић

Дизајн:
Маринко Лугоња

Дигитализација:
Ненад Петровић

ПОКРОВИТЕЉСТВО
И ПРОДУКЦИЈА:
ТИА
Јанус

Београд

 


Промоција часописа "Инфо М" бр. 3-4 за 2002. годину

Први часопис за технологију у Србији који се враћа ћирилици

Извештај са скупа 14. јануара 2003. на Факултету организационих наука у Београду

Промоцију двоброја 3/4 часописа "Инфо М" за 2002. увеличало је педесетак угледних гостију. Говорили су продекан за наставу ФОН-а (домаћина промоције) проф. др Милан Мартић, проф. др Драгана Бечејски-Вујаклија, главни уредник, др Србислав Букумировић, уредник, Божидар Михаљевић, директор часописа, као и неколицина гостију и аутора радова у овом броју часописа.

Часопис "Инфо М" излази квартално и објављује у класичној црно-белој и колор штампи на око стотинак страница, као и још стотинак нa CD-ROM-у (интегралном делу сваког броја). Прилози су из области информационих технологија, рачунарства, али и домаћих прилога из области мултимедије (текст, слике, звук, видео). Поред великог броја прилога који представљају српску културу, часопис "Инфо М" је познат у српској јавности као и први домаћи часопис за високе технологије који је почео да мигрира на ћирилицу, доказајући тиме своју културну и образовну мисију.

У овом двоброју читаоци могу наћи: одабране научне радове (око 12), стручне (око 100) са Телекомуникационог форума 2002. године, осврте, приказе десетак домаћих CD издања, дела Академског вајара Драгана Милеуснића, дворац деспота Стефана као реконструкцију у 2Д моделу, осврт на протекли Сајам књига октобра 2002. год. у Београду, репортажу са промоције новог CD-а фирме "Мултимедија "70. година Библиотеке Филип Вишњић у Бијељини", приказ дигитализације фондова Музеја савремене уметности из Београда и највећих светских националних Библиотека итд.

Уз CD часописа објављено је двојезично (српско-енглеско) мултимедијално издање "Веронауке за децу" и инсталација првог локализованог на српски језик (и на ћирилици) софтвера за канцеларијско пословање "Open Office"-a верзије за Windows.

Промоција на београдском Факултету организационих наука 14. јануара 2002.

др Срба Букумировић
Драган Милеуснић,
акад. вајар

Учесници из Математичке гимназје

Учесници са ФОН-а

На овој промоцији говорено је о првој међународној награди за мултимедију на тему "Моја домовина", од стране првонаграђених са Математичке гимназије из Београда, чиме је најављена једна од тема која ће бити обрађена у наредном броју часописа"Инфо М".

Издавач је Југословенско удружење за мултимедију и Савремена пословна обрада из Београда, а председник научног и издавачког Савета је наш познати професор са ФОН-а, др Бранислав Лазаревић.

Бојана Михаљевић

Погледајте и детаљније представљање концепције часописа "Инфо М" (PDF, 500 Kb)


// Пројекат Растко / Растков гласник //
[ Промена писма | Мапа пројекта | О пројекту | Контакт | Помоћ | Претрага ]