Pomoc Promena pisma Pretraga Mapa Projekat Rastko - Boka
Zemlja
Istorija
Ljudi
Duhovnost
Umetnost
Kontakt

TIA Janus

 

Позив редакције часописа "Бока"
ауторима и добротворима

Изворно објављено на Званичном сајту општине Херцег-Нови

Херцег-Нови, 12. јун 2003

Редакција часописа “БОКА – Зборник радова из науке, културе и умјетности”, чији је издавач ЈУ Градска библиотека и читаоница Херцег-Нови, припрема публиковање новог, 24. броја.

Ријеч је о реномираном часопису који излази од 1969. године, а претходни 23. број промовисан је у фебруару 2003. године. За више од три деценије у овом часопису је сарађивало преко 160 аутора, објављено је око 400 научних и стручних радова на преко 7000 страница.

У првом броју Редакција је изложила концепцију часописа која се није мијењала од 1969. године до данас. Цитирамо извод:

“Бока Которска, као географска одређеност, због више феномена који је одређују, пружа данашњој науци неисцрпан мајдан за њено посматрање и проучавање и то у областима више научних грана и дисциплина. Насељена још у прва времена, она је као географска територија постала арена на којој су се смјењивале цивилизације и културе, те је у ономе што је зуб времена очувао подарила науци изванредне могућности да своја открића потврди, као и да са неких подигне вео тајанствености. У корак са техником и све савременијим методама испитивања њена ће неисцрпност и значај све више расти”.

Дакле, у складу са концепцијом позив се односи на ауторе чији је предмет научног, истраживачког или стручног рада Бока Которска. Радове треба послати на адресу:

ЈУ Градска библиотека и читаоница Херцег-Нови,
Трг Херцега Стефана бр. 6
(за Редакцију БОКЕ)
Херцег-Нови
Србија и Црна Гора

или на е-пошту: biblhn@cg.yu.

Радови се не враћају и не хоноришу, а рок до када их треба послати је 1. септембар 2003. год.

***

Обзиром да је све ове године, и поред незавидне финансијске ситуације, Општина Херцег-Нови као оснивач ЈУ Градска библиотека и читаоница Херцег-Нови финансирала публиковање Зборника, овај позив се односи и на евентуалне добротворе, који би жељели да помогну публиковање часописа.

До сада је остао усамљен примјер Новљанина др Реље Живојновића који је финансијски помогао публиковање претходног 23. броја.

Жиро рачун Библиотеке је 55720-636-5-1013.

Редакција часописа
“БОКА – Зборник радова из науке, културе и умјетности”


// Земља / Повијест / Људи / Духовност / Умјетност //
[ Промјена писма | Претраживање | Мапа Пројекта | Контакт | Помоћ ]

© 2001-2003. "Пројекат Растко - Библиотека српске културе на Интернету"; Технологије, издаваштво и агенција "Јанус"; као и носиоци појединачних ауторских права. Ниједан дио овог сајта не смије се умножавати или преносити без претходне сагласности. За захтјеве кликните овдје.