Pomoc Promena pisma Pretraga Mapa Projekat Rastko - Boka
Zemlja
Istorija
Ljudi
Duhovnost
Umetnost
Kontakt

TIA Janus

Poziv redakcije časopisa "Boka"
autorima i dobrotvorima

Izvorno objavljeno na Zvaničnom sajtu opštine Herceg-Novi

Herceg-Novi, 12. jun 2003

Redakcija časopisa “BOKA – Zbornik radova iz nauke, kulture i umjetnosti”, čiji je izdavač JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg-Novi, priprema publikovanje novog, 24. broja.

Riječ je o renomiranom časopisu koji izlazi od 1969. godine, a prethodni 23. broj promovisan je u februaru 2003. godine. Za više od tri decenije u ovom časopisu je sarađivalo preko 160 autora, objavljeno je oko 400 naučnih i stručnih radova na preko 7000 stranica.

U prvom broju Redakcija je izložila koncepciju časopisa koja se nije mijenjala od 1969. godine do danas. Citiramo izvod:

“Boka Kotorska, kao geografska određenost, zbog više fenomena koji je određuju, pruža današnjoj nauci neiscrpan majdan za njeno posmatranje i proučavanje i to u oblastima više naučnih grana i disciplina. Naseljena još u prva vremena, ona je kao geografska teritorija postala arena na kojoj su se smjenjivale civilizacije i kulture, te je u onome što je zub vremena očuvao podarila nauci izvanredne mogućnosti da svoja otkrića potvrdi, kao i da sa nekih podigne veo tajanstvenosti. U korak sa tehnikom i sve savremenijim metodama ispitivanja njena će neiscrpnost i značaj sve više rasti”.

Dakle, u skladu sa koncepcijom poziv se odnosi na autore čiji je predmet naučnog, istraživačkog ili stručnog rada Boka Kotorska. Radove treba poslati na adresu:

JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg-Novi,
Trg Hercega Stefana br. 6
(za Redakciju BOKE)
Herceg-Novi
Srbija i Crna Gora

ili na e-poštu: biblhn@cg.yu.

Radovi se ne vraćaju i ne honorišu, a rok do kada ih treba poslati je 1. septembar 2003. god.

***

Obzirom da je sve ove godine, i pored nezavidne finansijske situacije, Opština Herceg-Novi kao osnivač JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg-Novi finansirala publikovanje Zbornika, ovaj poziv se odnosi i na eventualne dobrotvore, koji bi željeli da pomognu publikovanje časopisa.

Do sada je ostao usamljen primjer Novljanina dr Relje Živojnovića koji je finansijski pomogao publikovanje prethodnog 23. broja.

Žiro račun Biblioteke je 55720-636-5-1013.

Redakcija časopisa
“BOKA – Zbornik radova iz nauke, kulture i umjetnosti”


// Zemlja / Povijest / Ljudi / Duhovnost / Umjetnost //
[ Promjena pisma | Pretraživanje | Mapa Projekta | Kontakt | Pomoć ]

© 2001-2003. "Projekat Rastko - Biblioteka srpske kulture na Internetu"; Tehnologije, izdavaštvo i agencija "Janus"; kao i nosioci pojedinačnih autorskih prava. Nijedan dio ovog sajta ne smije se umnožavati ili prenositi bez prethodne saglasnosti. Za zahtjeve kliknite ovdje.