Продукција „Станковић и синови“

Развој филмског спектакла „Тај необичан дан“

Београд, 9. октобар 2014.

Продукција „Станковић и синови“ дала је свој допринос развоју сценарија за целовечерњи играни филм, научнофантастични еп ТАЈ НЕОБИЧАН ДАН (That Extraordinary Day), по роману Предрага Вукадиновића. Жанровски се прича може описати као укрштање филмова „Ноје“ и „Total Recall“, са јединственом, никада раније виђеном научном премисом.

Упити

Сценарио је већ на међународном тржишту. Ако желите да га прочитате, обратите се носиоцима права, преко Зорана Стефановића: zstefanovic (at) rastko (тачка) net

О сценарију

Заплет: Док Човечанство дочекује нову 2101. годину, московски криминалци проваљују у научно постројење и краду времепловну машину. Непланирано одлазе у 1. век нове ере, у Свету Земљу, где постају део не само Исусових „изгубљених година“ већ и другог Христовог доласка и Краја времена

Научна основа: Иако је прича писана за забавни медиј, иза ње постоји најновији физичко–математички модел који покушава да научно објасни крај времена како га знамо из монотеистичких религија и традиционалних евроазијских пророчанства. Такође, Света Земља је овом приликом приказана на основу чврстих историјских и археолошких налаза, документујући борбу за слободу Јевреја, Илира и других народа у Римском Царству.

Развојни тим

Сценариста и координатор развоја био је Зоран Стефановић, а косценариста Предраг Вукадиновић.

Футуристички архитектонски пројекти су углавном дело уметничке групе „Баухаус 7“, чији су чланови Зоран Туцић, Раде Товладијац, Вујадин Радовановић и Саша Живковић. Илустрације, концепти и стори-бордови су дело Товладијца, Туцића и Боривоја Грбића. Аутор 3-Д модела је Антоан Симић. Графички дизајн је дело Студија „Betterfly“.

Чланови Српског археолошког друштва обезбедили су историјску документацију и савете — посебно Ђорђе Јанковић, Станко Трифуновић и Маја Стефановић.

Редитељи-продуценти Миљан Глишић („Кинестезија“) и Марко Станковић („Станковић и синови“) били су извршни координатори и супервизори развоја.

Музичко микро-албум ТНД

Надахнуто сценаријем, награђивани бенд „Љубичице“ објавио је музички микро-албум „That Extraordinary Day“ (7 минута). Слушајте бесплатно на SoundCloud.

На Растку објављено: 2014-10-09
Датум последње измене: 2014-10-09 23:37:50
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује