Пеца Петровић Марш

Београде, лаку ноћ 6

Изворно објављено: Стари добри Студио Б (Фејсбук), 6. 1. 2022.


Сада је тачно 19.03

(Зашто и ова 3 минута — нека одгонетну они који су некада слушали Стари добри Студио Б)

Београде, Београде, на ушћу двеју река испод Авале...

Београде, лаку ноћ!

Винаверовски наставак некадашњих јутарњих жаока непревазиђеног Душка Радовића – вечерњим инјекцијама „Пецилина“ — лека против лошег расположења његовог СтудиоБеовског саборца Пеце Петровића (ППМ-а) у писаној форми

  1. Мало је дана у години када је породица на окупу, када се заборави на свакодневне бриге, када се опраштају увреде, када се враћа доброти и љубави, не само према ближњима, него ако им не смета, и према даљима.

  2. Божићни празници су одувек били извор нове, тако потребне снаге, да се човек суочи сам са собом, да преиспита своје поступке, да самом себи призна грешке, да се ослободи или бар смири страсти за слатким греховима којима га излаже искушењу жеља за слађим животом.

  3. Ово је прави тренутак сопственог преиспитивања колико поштујемо Божје заповести и да ли су нам прекршаји ситни или крупни. За ситне је довољно кајање, за оне друге – зависи од адвоката!

  4. Ситуација у свету се стално мења. Од међусобних љубави – разних пактова, до ратова, после којих следе „мирови“... И тако у круг – из кога нема излаза, све док се не појави вирус.

  5. Постоје они који знају, а не умеју, други опет и знају и умеју, а трећи не знају, али умеју. Ови последњи баве се политиком.

  6. Већина људи тврди да је рођена у погрешно време на погрешном месту. Мањина сматра да се у право време нашла на Тахитију, Мајорки, Бахамима...

Лаку ноћ, Београде!


На Растку објављено: 2022-02-28
Датум последње измене: 2022-02-28 15:33:43
Спонзор хостинга
"Растко" препоручује

IN4S Portal

Плаћени огласи

"Растко" препоручује